Okulumuz Tarihçesi

04.01.2019 1176

Mahallenin bulunduğu arazi 1954 yılından önce Atatürk Orman Çiftliğine ait iken anılan yılda devlet ihale kanunu ile şahıs ve hazineye aktarılmıştır. Hatta okulun bulunduğu arazi üzerinde Atatürk’e ait bir çiftlik  ve çoban evlerinin bulunduğu söylenmektedir.

Atatürk’ün bir sonbahar günü yağışlı bir günde çiftlik ziyaretleri sırasında atı ile geçerken çok çamurlu ve çamurun balçık gibi sıvanması üzerine “Macun gibi bir toprak” tabiri ile mahallenin adı o günden sonra MACUN olarak kalmıştır.

1960 yılından sonra Macun Bölgesinin batısı sanayi bölgesi Kuzeyi ise Gecekondu önleme bölgesi olarak düzenlenmiş ve bu doğrultuda çalışmalar yapılmıştır.1954’ten beri belediye sınırları içinde olmasına rağmen bu güne değin belediye hizmetleri su şebekesi, kanalizasyon, yol gibi hizmetler getirilmiştir.

Okul planlı 2 derslikli ve lojman olarak 1956 yılında yapılmış 74 öğrenci ile 1957 yılında Macun Köyü İlkokulu ismiyle eğitim öğretime başlamıştır. 1968 yılında yine bu binaya bir derslik ve bir oda ilavesi (Askeri birlikce) yapılmıştır.1975 yılında da MEB tarafından ayrı bir bina olarak 2 derslikli bir iş salonu ve 1 lojman olarak yapılmıştır.1983-1985 yıllarında Aselsan AŞ ve Lions Kulüp’ün ortaklaşa inşa ettirdiği 5 ek derslikle yapılmıştır. Ankara Valiliği’nin 01.06.2007 tarihli protokolü gereği Aselsan İlköğretim Okulu adını alan okulumuz, 2007 yılında Aselsan tarafından yapılan prefabrik dersliklerle 7 binada 17 derslikle çalışılmıştır.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren halen kullanılmakta olan yeni binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir.