HER DERSE BİR WEB 2.0 ETWINNING PROJESİ

25.02.2022 904

25-02-2022

Bu projede amacımız öğrencilerimizi 2023 vizyonuna tam donanımlı şekilde hazır hale getirmek ,web 2.0 araçlarını derslere ve müfredata entegre ederek öğrenmede kalıcılığı arttırmak ,daha aktif ve katılımcı bir sınıf ortamı oluşturmak, eğitim ortamında grup çalışması ,etkili öğrenme, üst düzey düşünme, yapılandırmacı öğrenme, bireysel öğrenme ,sorumluluk alma vb. becerilerin gelişmesine katkı sağlamak.Bu projede aynı zamanda öğretmenlerin yeni eğitim öğretim modeline uyumunu kolaylaştırmak, öğretmenlerin web 2.0 araçlarını kullanarak sınıfa getirdiği farklı aktivite, programlar ve ürünler sayesinde sınıfa canlılık getirmesini sağlamak. Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğretmenlerin değerlendirme çeşitliliği artar. Standart değerlendirmeye alternatif olarak ürün değerlendirme yöntemlerini kullanabilir ve derslerinde güncel ve işlevsel içerikleri kullanır .Web 2.0 araçlarının çeşitliliği sayesinde öğretmen zaman ve mekan konusunda daha esnek ve serbest zamanlı çalışabilir.

Daha aktif ve katılımcı bir sınıf ortamı oluşturmak.Öğrencilerin öğrenim hayatlarında ileriki yaşamlarında teknoloji okuryazarı ,aktif,katılımcı ve yeni şeyler keşfetmeye istekli bireyler olmalarına katkıda bulunmak.Öğrencilerin birbirlerine karşı olumlu tutumlar sergilemelerini pekiştirerek okul içi ve okul dışında bunu sürekli ve kalıcı hale getirmek.Eğitim ortamına farklılık ve canlılık katarak derslerin daha eğlenceli öğrenmelerin daha kalıcı olmasını sağlamak.Öğrencilerin yenilik ve teknolojiyle yakından ilgilenmelerini sağlayarak bunu derslerine ve günlük yaşamlarına entegre etmelerine yardımcı olmak.Derslerin yeni eğitim öğretim müfredatına uygun şekilde işlenmesini sağlamak.Öğretmen ve öğrencilerin her ders için ayrı ayrı en az bir web 2.0 aracını kullanabilecek yetkinliğe ulaşmasını sağlamak.Teknoloji ve müfredatı harmanlayarak daha verimli ders işlemeleri için öğretmenler arası işbirliğini arttırmaktır.

Her Derse Bir Web 2.0 e-twinning projesi okulumuzda Serpil YAVUZ öğretmenimizin önderliğinde 3/B sınıfı tarafından yürütülmektedir.