DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

“Sözlük Özgürlüktür”

Sayın Bakanımız Yusuf TEKİN tarafından tanıtılan “Dilimizin Zenginlikleri

Projesi” okullarda yapılması planlanan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları

ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan

sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce

dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Okulumuzda yürütülen Dilimizin Zenginlikleri projesini  Anasınıfı öğretmenlerimiz Lale YAVUZTEKİN,Seher YILMAZ ÇERÇİ,Hazal CEMRE MUMCUOĞLU, Sueda GÜÇLÜ yürütmektedir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

07.12.2023 127

07-12-202307-12-202307-12-202307-12-2023